speciaal verslagje, slachtdagen !!!

 EINDEL;IJK , 



na 7 pogingen, hadden we een slachter kunnen vinden via een hongaarse vriend, imre,

om 14 uur haalden we imre in een dorp op en elders bij een bushalte, roland, een jongen van 17 met een tas met daarin alleen 2 messen, een kleerhanger vormige haak en een aanzetstaal, een stukje touw van 50 cm, en in zn broekzak enkele touwtjes van 10 cm....


op ons erf aanbeland had ik in no time de 4 schapen in het hok,



hij ging meteen naar binnen om de eerste te pakken,samen legden we haar op een laag tafeltje;





hij ging seconden lang voelen achter zn oor voor de juiste plek, en hop het mes dwars door zn kop , zodat ie aan de andere kant er weer uit kwam, even heen en weer, en rondraaien, en een flinke lading bloed stroomde al, die de kippen gretig opaten,

een zeer lange 5 minuten bleven we zo staan, ik hield zn poten, 3 bij elkaar gebonden vast want hevige stuipen waren er nog....toen sneed ie verticaal van de bek over zn hals, zodat luchtpijp en slokdarm zichtbaar werden, met een klein touwtje bond ie de slokdarm af, zodat er geen eten meer terug zou komen,

bij zn achterpoeten sneed ie de hielen vrij van huid, zodat de haak tussen de 2 botten kon, toen tilden we haar naar een ladder die tegen een boom stond en hingen we haar op .




vakkundig sneed ie de huid eraf, en de 4 hoeven, en de kop los.

wanda kon de huid met kop en al wegnemen om te drogen.

toen een snee over de buik, en de ingewanden rolden eruit, die ving ik op in een bak, dat wordt honden en kattenvoer voor buurvrouw marjan, later halen we de lever, hart en maag eraf, de rest gaat de in een gat in de grond.

om de ingewanden eruit te halen most ie hard aan de slokdarm trekken met het touwtje

erg veel respect voor deze prof, het was zn 20 e schaap,hij heeft het geleerd in een vleeswinkel of van familie

zo deden we alle 4 ! om 19 uur waren we klaar ,en hadden de mannen naar huis gebracht

1 racka moeder en zoon, en 2 tanya mixen, hij schatte de mix schapen op 20 kilo schoon, dus ik schat 60 a 70 kilo vlees.



ik dacht eerst niet te gaan kijken bij het doden, maar het voelde allemaal heel normaal en natuurlijk, zelfs een stads mens zou dit eens moeten beleven, ik vindt het toch mooier dan zo n plastic bakje uit de supermarkt,

vandaag gaan we alles verwerken en portioneren en invriezen



Volgens roland is de marktprijs nu tussen de 2 en 3000 huf.. we verkopen ook een beetje om te delen en omdst we niet veel inkomen hebben

Reacties